Salată de piept de pui cu rucola, brânză feta și piersici
Rețetă
Simplă
Gata în
25 min.
Porții
2
Ingrediente
1 caserolă de piept dezosat cu inner Libertan
Rucola (aprox. 200g)
Salată creață (aprox. 200g)
200g de brânză feta
2-3 piersici coapte, tari
Boabele de la o rodie
Sare, piper
Unt
Ulei de măsline
Oțet de vin
Valori nutriționale/porție
Valoare energetică: 468kcal
Grăsimi: 23g
Carbohidrați: 17g
Proteine: 53g
Modalitate de preparare
Încălzim grill-ul electric sau o tigaie de tip grill. Ungem pieptul de pui cu jumătate de lingură de ulei și asezonăm cu sare și piper negru proaspăt măcinat. Gătim cam 4 minute pe fiecare parte sau atâta timp cât e necesar ca puiul să fie bine pătruns. Eventual, putem stropi carnea cu un pic de sos de soia și un vârf de linguriță de miere, în timp ce se gătește. Scoatem fileurile prăjite pe o farfurie și le lăsăm să se răcorească.
Cât timp se face carnea de pui, tăiem piersicile felii și le tragem la tigaie cu un pic de unt și piper negru proaspăt măcinat, câte 1-2 minute pe fiecare parte. Dacă vrem, după ce scoatem puiul, putem să curățăm grill-ul și să punem apoi pe el feliile de piersică – vor căpăta un aspect mai apetisant.
Pregătim un dressing din două linguri de ulei de măsline, o lingură de oțet de vin și sare. Într-un bol mare de salată, amestecăm frunzele de salată fragede cu dressing-ul.
Aranjăm fiecare porție într-o farfurie separată, puțin adâncă. Punem mai întâi cam două-trei linguri mari de salată. Pentru fiecare porție folosim câte un filé de piept de pui, tăiat în felii mari, transversal, dar astfel încât să îi păstrăm forma inițială. Îl așezăm peste salată și, în jurul lui, aranjăm cât mai estetic felii de piersică, brânză feta mărunțită sau tăiată cubulețe și boabe de rodie.