Pui smântânos cu ciuperci | Transavia
Cine suntem
Cine suntemPovestea NoastrăExportLanțul de producțiePentru comunitateNoutățiLucrează cu noi

Pui smântânos cu ciuperci

Rețetă creată de Cojocaru Florin
Rețetă
simpla
Gata în
40 min.
Porții
4
  • 1 caserolă de piept de pui Fragedo
  • 250 g ciuperci brune
  • 400 g smântână minim 20%
  • 100 ml apă
  • 2 linguri de amidon
  • 4 linguri de unt
  • 200 g mălai
  • 1 l apă
  • sare, piper

Se taie pieptul de pui în cubulețe sau fâșii și se condimentează cu sare și piper după gust; între timp se pune untul în tigaie/cratiță; peste untul încins se adaugă pieptul de pui și se amestecă 1 minut, după care se pune capacul și se lasă la foc mic pentru 10 minute; Se taie ciupercile felii și se adaugă peste pieptul care este aproape gata; se mai lasă pe foc pentru încă 10 minute.

Se amestecă smântâna cu amidonul și cu apa și se adaugă peste puiul cu ciuperci după care se mai lasă la foc mic, amestecând în continuu până când se îngroașă compoziția.

Eu în același timp am preparat și mămăliga din 1l de apă, o linguriță de sare si 200g de mălai.

Să aveți poftă!

POFTĂ BUNĂ!

TRANSAVIA
Povestea noastrăIstoria noastrăFamilia TransaviaPasiunea pentru calitateLucrează cu noi