• 4 pulpe pui întregi
• 200 g chorizo
• un ardei California roșu
• două cepe
• 2 căței de usturoi
• 1 fir de cimbrișor
• busuioc
• pătrunjel verde
• roșii cherry
• 250 ml vin alb
• ulei de măsline
• ardei boia
• sare
• piper
• pâine proaspătă
Această rețetă este perfectă pentru cine dorește să încerce ceva mai deosebit într-un mod simplu si rapid.
Pulpele întregi se taie în două, se șterg cu prosop de bucătărie și se condimentează cu sare si piper
Cârnații chorizo se taie felii.
Prăjim chorizo într-o tigaie încăpătoare, după ce le scoatem, iar în grăsimea rămasă le prăjim pulpele de pui. Când pulpele sunt rumenite le scoatem din tigaie.
Turnăm puțin ulei de măsline în tigaie, călim ceapa tocată, ustoroiul zdrobit și ardeiul tăiat în felii, după 5 minute adaugăm și vinul, cimbrișorul, busuiocul si roșiile cherry tăiate în două. Lăsăm să fiarbă sosul 3-4 minute după care punem înapoi în tigaie carnea si cârnații. Condimentăm cu ardei boia și acoperim tigaia cu capacul.
La final, când carnea e fragedă, stingem focul și presărăm cu frunze de pătrunjel. După ce stingem focul, presărăm cu pătrunjel mărunțit. Poftă bună!