Aripioare de pui cu lămâie și piper | Transavia
Cine suntem
Cine suntemPovestea NoastrăExportLanțul de producțiePentru comunitateNoutățiLucrează cu noi

Aripioare de pui cu lămâie și piper

Rețetă creată de Raluca Puiu
Rețetă
simplă
Gata în
80 min.
Porții
4
  • 1 kg aripioare de pui / 1 kg chicken wings
  • 10 grame praf de copt / 10 grams baking powder
  • 4 linguri ulei de măsline / 4 tablespoons olive oil
  • 1 linguriță sare / 1 teaspoon salt
  • 1/2 linguriță piper negru / 1/2 teaspoon black pepper
  • 4 căței de usturoi / 4 garlic cloves
  • 1/2 lămâie / 1/2 lemon

Într-un bol punem aripioarele de pui tăiate în două și uscate foarte bine cu un șervețel. Presărăm praful de copt și amestecăm foarte bine.

Adăugăm apoi usturoiul zdrobit, sarea, piperul, uleiul de măsline și amestecăm bine. Lăsăm la marinat, la rece, timp de 3-4 ore. Eu am avut și 2 pulpe de pui dezosate pe care le-am tăiat în bucăți mai mici și le-am adăugat lângă aripioare.

Într-o tavă așezăm o hârtie de copt și așezăm aripioarele de pui.

Dacă aveți o tavă cu grătar, este indicat să o folosiți pe aceasta.

Dacă nu, asezați puiul direct pe hârtia de copt.

Coacem aripioarele in cuptorul preîncălzit la 180 grade Celsius timp de 50 – 60 de minute până când sunt frumos rumenite.

POFTĂ BUNĂ!

TRANSAVIA
Povestea noastrăIstoria noastrăFamilia TransaviaPasiunea pentru calitateLucrează cu noi