Timp preparare: 1h30m
Tăiem pieptul de pui în fâșii lunguiețe, de grosime similară. Într-un bol amestecăm sarea, piperul, pudra de ceapă, usturoi și chilli, boiaua, cimbrul și salvia și adăugăm pieptul de pui, amestecând bine astfel încât toate bucățile să fie acoperite cu condimente.
Acoperim vasul și lăsăm 30 minute la frigider. Cât puiul stă la frigider, mărunțim fulgii de porumb cu ajutorul unui sucitor și punem într-un bol. Batem ouăle într-un bol iar făina o adăugăm într-un al treilea bol.
Punem ulei din belșug într-o tigaie și lăsăm la încins la foc mediu. Scoatem puiul și respectăm următorul procedeu: dăm prin făină, ou apoi prin fulgii de porumb și îl punem în uleiul încins.
Acoperim tigaia cu un capac pentru a asigura un pui crocant la exterior și fraged în interior. Gătim pe ambele părți până când are un aspect auriu și scoatem pe un pat de șervețele de hârtie pentru a absorbi uleiul și lăsăm deoparte. Cât puiul stă deoparte ne ocupăm de sos. Decojim și spălăm usturoiul și îl zdrobim cu ajutorul unui mojar cu pistil.
Într-un castron adăugăm usturoiul, uleiul, 3-4 picături de oțet, sare și piper și amestecăm. Punem 1 lingură de muștar și 2 de maioneză și omogenizăm bine. Servim puiul cu cartofi prăjiți și sos.