Musaca cu carne de pui, un deliciu al bucătăriei turcești | Transavia
Cine suntem
Cine suntemPovestea NoastrăExportLanțul de producțiePentru comunitateNoutățiLucrează cu noi

Musaca cu carne de pui, un deliciu al bucătăriei turcești

Rețetă
Medie
Gata în
45 min.
Porții
6

Dacă deja te-ai săturat de clasicele rețete de carne cu cartofi, a venit momentul să încerci și o musaca de cartofi cu carne de pui, după rețeta tradițională turcească. Chiar dacă timpul de preparare al acestei rețete poate părea intimidant, satisfacția culinară pe care o vei avea obținând preparatul final va fi pe măsura așteptărilor și a..poftelor!

Noi nu am mai gătit de multă vreme o rețetă de musaca cu carne și ne era tare poftă să o încercăm din nou. De data aceasta, alături de tine! Musacaua de cartofi cu carne este incredibil de gustoasă, însă e drept, are destul de multe calorii, motiv pentru care este servită în porții mici, fiind și foarte sățioasă. În mod normal, rețeta de musaca se prepară cu carne amestec, de porc și de vită, însă având în vedere apetitul nostru pentru carnea de pui, ne-am hotărât să ne abatem puțin de la rețeta clasică.

Ți-am stârnit curiozitatea? Atunci hai să preparăm împreună musaca de cartofi cu carne de pui într-un mod cât se poate de gustos!

Ingrediente pentru musaca de cartofi cu carne tocată de pui

Din ingredientele pe care urmează să le enumerăm în lista de mai jos vei obține 6 porții de musaca cu piept de pui. Cantitățile pot fi însă, adaptate, în funcție de numărul de persoane care se vor delecta cu acest preparat gustos de origine turcească. Iată lista de ingrediente necesare pentru această rețetă de musaca de cartofi cu carne!

  • 500-600 g de carne tocată din piept de pui dezosat Fragedo Duo
  • 1 kg de cartofi (5 cartofi medii)
  • 1 morcov
  • 100-120 ml de apă
  • 200 ml de bulion de roșii
  • 100 g de cașcaval dat pe răzătoare
  • 100 g de smântână
  • 1 ou
  • 2 linguri de ulei
  • ½ legătură de pătrunjel
  • 1 linguriță de boia dulce de ardei sau iute, în funcție de preferințe
  • ½ linguriță de piper măcinat
  • Sare
  • Busuioc

Mod de preparare pentru musaca cu carne de pui

Prepararea rețetei de musaca cu carne de pui se poate realiza în câțiva pași simpli. Iată cum poți găti și tu această musaca după rețeta clasică turcească, înlocuind carnea de vită sau carnea amestec cu cea de pui.

  1. Pentru început, curăță și spală ceapa, apoi taie ceapa mărunt și pune-o la călit într-o tigaie preîncălzită, alături de morcovul curățat și dat pe răzătoare, timp de 10 minute.
  2. Pieptul de pui se va da prin mașina de tocat, apoi se va adăuga și ea în tigaie peste legumele călite. Amestecă bine întreaga compoziție pentru musaca cu carne de pui, până când aceasta s-a omogenizat. Ulterior, amestecă încontinuu, până ce carnea de pui se albește, după care adaugă, pe rând, condimentele: sarea, piperul, boiaua și puțin busuioc.
  3. Amestecă din nou și adaugă în tigaie și bulionul, toarnă apă și lasă tot amestecul să fiarbă pentru aproximativ o oră.
  4. În timp ce amestecul pentru musaca cu carne de pui se gătește, te poți ocupa de cartofi. Aceștia se curăță, se taie rondele și se prăjesc în ulei încins, până ce capătă o culoare aurie. Odată ce s-au prăjit suficient, aceștia se scot și se pun pe o hârtie absorbantă, pentru a îndepărta excesul de ulei.
  5. Atunci când sosul s-a gătit suficient, adaugă pătrunjelul tocat mărunt, stinge focul de la aragaz și lasă compoziția să se răcorească, preț de 15 minute.
  6. Acum a venit momentul să trecem la montarea musacalei de cartofi cu piept de pui. Într-un vas termorezistent acoperit cu hârtie de copt se va pune un strat de rondele de cartofi, după care se va adăuga un strat de carne tocată. Repetă acest proces de două ori, ultimul strat fiind cel de cartofi.
  7. Într-un bol se va amesteca oul cu smântâna și cu cașcavalul ras, până ce compoziția devine omogenă. Toarnă apoi acest amestec peste musacaua cu carne de pui, în așa fel încât stratul de cartofi de la suprafață să fie acoperit complet.
  8. Încălzește cuptorul la 170 de grade Celsius și introdu muscaua de cartofi cu carne tocată de pui pentru aproximativ 30-40 de minute. Rețeta ta de musaca este gata și va arăta extrem de apetisant. Să nu mai vorbim despre gusturile și aromele bogate!

Trucuri utile pentru rețeta de musaca de pui

Dacă dorești să obții o variantă mai sănătoasă a rețetei de musaca cu carne de pui, poți alege să înlocuiești cartofii prăjiți în ulei cu cartofi fierți în coajă și tăiați ulterior rondele. De asemenea, pentru a reduce din gradul de dificultate al rețetei, poți adăuga în coșul de cumpărături carne tocată din piept de pui Fragedo Deli, gata pentru a fi adăugată în compoziția pentru musaca.

Alte rețete similare pe care să le încerci

Credeai că am terminat cu modurile delicioase de a-ți delecta papilele gustative? Mai avem pentru tine câteva rețete cu carne de pui cu care merită să-i răsfeți pe cei dragi. Iată ce-ți sugerăm:

Prepară și tu cea mai gustoasă musaca cu carne de pui pentru mesele în familie și vei reuși să primești în dar numai zâmbete și cuvinte de laudă, asemenea unui adevărat masterchef. Atenție, însă, la calorii!

POFTĂ BUNĂ!

TRANSAVIA
Povestea noastrăIstoria noastrăFamilia TransaviaPasiunea pentru calitateLucrează cu noi