Mâncare de linte cu piept de pui | Transavia
Cine suntem
Cine suntemPovestea NoastrăExportLanțul de producțiePentru comunitateNoutățiLucrează cu noi

Mâncare de linte cu piept de pui

Rețetă
Simplă
Gata în
80 min.
Porții
4

Nu știi ce rețete gustoase să mai pregătești pentru masa de prânz în familie? Și sănătoase, pe deasupra? Avem noi o idee savuroasă și sățioasă pentru tine: mâncare de linte cu pui! Nu numai că poate fi preparată extrem de rapid, însă va fi apreciată chiar și de către cei mai mofturoși de la masă.

Cu siguranță ai auzit până acum cât este lintea de sănătoasă, așa că ne dorim să o incluzi și tu într-una dintre cele mai delicioase rețete cu linte. Știi deja că puiul este carnea noastră preferată, așa că vom alege pentru acest preparat pieptul de pui. Dacă ți-am stârnit interesul, iată cum poți prepara și tu această rețetă cu gust deosebit și aromat!

Ingrediente pentru mâncare de linte cu pui

Cantitățile de ingrediente din lista de mai jos sunt, desigur, orientative. Ca la orice tocăniță, totul depinde de gust. Desigur, acestea pot fi dublate, în cazul în care trebuie să hrănești mai mulți pofticioși. Iată de ce vei avea nevoie pentru 4 porții gustoase de mâncare de linte:

  • 500 g de piept de pui dezosat Fragedo Duo
  • 400 g de linte roșie
  • 1 ceapă mare
  • 2 morcovi medii
  • ½ de ardei gras
  • 100 g de roșii
  • 2-3 căței de usturoi
  • 400 ml de apă
  • 1 lingură de bulion
  • Sare și piper, după gust
  • Ulei de măsline

Mod de preparare al mâncării de linte cu piept de pui

Acum că ai la îndemână toate aceste ingrediente, nu ne mai rămâne decât să-ți prezentăm pașii de preparare ai acestei simple și gustoase rețete de mâncare de linte cu pui. Iată cum gătești linte roșie după rețeta clasică cu carne de pui!

  1. Pentru început se spală foarte bine lintea, până când apa este curată, după care se lasă la înmuiat timp de aproximativ 2 ore în apă rece. Ideal ar fi să pregătești cu ceva timp înainte de a începe rețeta, pentru a o avea la îndemână pentru rețeta rapidă de tocăniță de linte.
  2. De asemenea, pieptul de pui se va spăla bine și se va pune la fiert timp de circa 30 de minute. Odată fiert pe jumătate, pieptul de pui se va lăsa la răcorit și apoi se va porționa în cubulețe mici.
  3. Pregătește și legumele pentru mâncarea de linte cu pui. Ceapa și ardeiul se vor curăța și se vor toca mărunt, iar usturoiul se va curăța și se va mărunți.
  4. Adaugă puțin ulei de măsline într-o cratiță largă și pune aici legumele mărunțite, respectiv ceapa, ardeiul și usturoiul. Călește-le ușor, până când acestea încep să se înmoaie. Ulterior, adaugă în cratiță peste acestea și pieptul de pui tăiat cubulețe, pe jumătate fiert.
  5. Adaugă apoi și lintea înmuiată, alături de 400 ml de apă. Pune capacul cratiței și lasă mâncarea de linte cu pui să fiarbă înăbușit timp de 15 minute. După acest timp, adaugă în cratiță și roșiile tăiate cubulețe mici, alături de bulion. Asezonează apoi cu sare și piper, după gust. Lasă mâncarea să mai fiarbă preț de 10 minute și gata, mâncarea de linte roșie poate fi servită!

Sugestii de preparare pentru o mâncărică de linte gustoasă

Acum, la finalul pașilor de preparare ai unei rețete cu linte roșie și pui absolut delicioase, avem pentru tine și câteva sugestii de preparare. Iată sfaturile noastre:

  • Pentru ca mâncarea de linte să poată fi pregătită mai ușor, poți alege pentru prepararea rețetei piept de pui cubulețe Fragedo Deli. În acest fel nu va mai fi nevoie să tai pieptul de pui în bucățele mici pentru rețeta cu linte roșie.
  • Pentru o mâncare de linte cu pui savuroasă poți alege să jonglezi cu ingredientele. De pildă, dacă vrei să obții o mâncare de post, poți alege să excluzi carnea din lista de ingrediente. De asemenea, și legumele folosite pot fi alese în funcție de preferințe.
  • Pentru un gust și o aromă inconfundabilă, poți alege să adaugi în mâncarea de linte cu carne și sos de soia, alături de o lingură de miere. Odată ce s-a călit carnea de pui, adaugă sosul de soia, caz în care nu vei mai asezona carnea cu sare, alături de miere și lasă carnea să se rumenească ușor.
  • Tot din punct de vedere al aromelor, poți folosi pentru condimentarea rețetei cu linte o lingură din următorul amestec de condimente: 1 lingurițe de boabe de coriandru, 2 lingurițe de cimbru uscat, 1 linguriță de turmeric, 3 lingurițe de boia dulce, ½ linguriță de pudră de chilli, ½ linguriță de piper negru măcinat și ½ linguriță de pudră de ghimbir. Toate aceste condimente se vor măcina bine într-o râșniță, iar din amestecul rezultat poți folosi o lingură de condiment, pe care o poți adăuga când mâncarea de linte cu pui a dat în clocot.
  • Poți prepara chiar și mâncare de linte verde cu pui, înlocuind lintea roșie cu cea verde. Rețeta cu linte verde va fi la fel de gustoasă, acum că știi cum se prepară lintea.

Alte rețete savuroase cu pui

Și dacă tot am preparat împreună o rețetă delicioasă cu pui, întotdeauna este loc de mai multe rețete. Iată ce alte preparate cu pui mai poți găti pentru cei dragi:

Rețeta de mâncare de linte cu pui se va potrivi de minune cu câteva felii de pâine proaspătă, preparată în casă. Desigur, dacă nu vrei să adaugi calorii nedorite, poți servi rețeta de linte cu pui și simplă, presărând pe deasupra pătrunjel sau mărar verde proaspăt tocat. Suntem siguri că toți cei de la masă vor fi încântați de aromele din farfurie!

POFTĂ BUNĂ!

TRANSAVIA
Povestea noastrăIstoria noastrăFamilia TransaviaPasiunea pentru calitateLucrează cu noi
PORTOFOLIU
FragedoPapane