Ardei umpluți cu carne de pui rețetă dietetică și gustoasă | Transavia
Cine suntem
Cine suntemPovestea NoastrăExportLanțul de producțiePentru comunitateNoutățiLucrează cu noi

Ardei umpluți cu carne de pui rețetă dietetică și gustoasă

Rețetă
Medie
Gata în
70 min.
Porții
4

Atunci când vine vorba de rețete asociate cu casa părintească sau casa bunicilor și cu o aromă inconfundabilă, ardeii umpluți cu carne trezesc întotdeauna simțurile gustative așa cum o făceau în copilărie. Acesta este și motivul pentru care dedicăm articolul de astăzi preparării rețetei de ardei umpluți, însă în varianta ei mai dietetică, cu carne de pui și sos de roșii.

Nu este deloc o rețetă complicată, ci una simplă și gustoasă, care nu necesită prea mari aptitudini bucătăricești și nici prea mult timp petrecut în bucătărie. La final, vei obține un preparat cu un număr de calorii mult mai mic decât dacă ai fi preparat ardeii umpluți cu carne de porc sau de vită. Acestea fiind spuse, te invităm să descoperi în rândurile de mai jos cum poți prepara cea mai gustoasă rețetă de ardei umpluți cu carne de pui!

Ingrediente pentru ardei umpluți cu carne de pui

Ingredientele pentru ardei umpluți prezentate în rândurile de mai jos vor fi îndeajuns pentru 4 porții de mâncare, în condițiile în care fiecare dintre persoanele de la masă vor servi câte o porție de doi ardei umpluți cu carne. Iată de ce vei avea nevoie pentru acest preparat cu arome tradiționale:

  • 8 ardei grași mari sau 12 ardei grași de dimensiuni mici
  • 700 g de pulpe de pui dezosate Fragedo
  • 1 ceapă mare sau 2 cepe mici
  • 70 g de orez cu bob rotund
  • 1 linguriță de piper măcinat
  • 1 linguriță de sare
  • 1 linguriță de boia dulce sau iute
  • 1 legătură de mărar
  • 2 frunze de dafin
  • 600 ml de pastă de tomate
  • 4 roșii cherry (opțional)
  • 1 lingură de făină (opțional)

Mod de preparare pentru rețeta de ardei umpluți cu orez și carne de pui

Acum că avem toate ingredientele la îndemână, nu mai rămâne decât să începem prepararea acestei gustoase și aromate rețete de ardei umpluți cu carne de pui. Iată care sunt pașii de preparare:

  1. Pentru început, se vor pregăti ardeii grași. Curăță-i de cotor și spală-i bine în mai multe ape reci, lasându-i apoi să se scurgă, cu scobitura în jos.
  2. În etapa următoare se vor da pulpele de pui dezosate prin mașina de tocat, pentru a obține astfel baza pentru ardeii umpluți cu carne de pui. Ai grijă ca pulpele de pui să nu prezinte cartilaje sau bucăți de oase înainte de a le da prin mașină.
  3. Pune orezul cu bob rotund într-o sită și clătește-l bine cu apă rece, apoi lasă-l să se scurgă și pune-l la zvântat pe un șervet curat de bucătărie.
  4. Curăță, spală bine și toacă mărunt ceapa, apoi se va adăuga alături de orezul spălat și zvântat, sare, piper, boia și mărarul tocat fin peste carnea tocată. Multe gospodine aleg să adauge și un ou în această compoziție pentru ardei umpluți, însă aceasta va fi perfect legată și fără ou. Amestecă bine compoziția, în așa fel încât să obții un amestec omogen.
  5. Această umplutură din carne tocată de pui și orez se îndeasă bine în ardeii umpluți, lăsând un gol de aproximativ 1-2 cm. Este nevoie să lași acest spațiu, căci orezul se umflă la fierbere. Dacă dorești, poți adăugă câte un „căpăcel” deasupra ardeilor umpluți, realizat din jumătăți de roșii cherry.
  6. Așază ardeii umpluți cu carne de pui într-o oală de dimensiuni potrivite. Separat, într-o altă cratiță, se dau în clocot circa 800 ml de apă și pasta de tomate. Se poate folosi la fel de bine și bulion de roșii. Odată ce au dat în clocot, se ia oala de pe foc, se asezonează cu puțină sare și se toarnă în oala în care ai așezat ardeii umpluți. Pune și foile de dafin și așează oala la foc mediu.
  7. Odată ce ajung la fierbere, focul se dă la minim, iar ardeii umpluți cu carne de pui se vor fierbe în sosul de roșii, acoperind oala cu un capac așezat pe o parte, în așa fel încât să rămână spațiu prin care să iasă aburii. Vor fi suficiente 45 de minute pentru ca orezul, carnea și ardeii să se gătească.
  8. Servește ardeii umpluți calzi, presărând puțin mărar proaspăt tocat pe deasupra. Vor fi extrem de gustoși, fragezi și aromați!

Sfaturi utile pentru ardei umpluți gustoși

Acum, la finalul rețetei, avem pentru tine și câteva sfaturi pentru porții de ardei umpluți apetisante, dar și câteva ponturi de preparare, transmise din generație în generație:

  • Ardeii umpluți au tendința de a se ridica în timpul fierberii, motiv pentru care îți recomandăm să așezi o farfurie curată, cu partea concavă în jos, peste aceștia.
  • Dacă dorești un sos mai legat pentru ardeii umpluți cu carne de pui, poți alege să amesteci într-un castron 1 lingură de făină cu puțină apă rece și să torni amestecul în sosul din oală. Această intervenție trebuie făcută cu multă grijă, ridicând, rând pe rând, ardeii cu o lingură din lemn, pentru a putea amesteca. Pentru ca sosul să se îngroașe, se mai lasă ardeii să clocotească pentru încă 5 minute.
  • Pentru o rețetă mai simplă de ardei umpluți poți opta pentru carne tocată din pulpă de pui Fragedo Deli, pentru a nu mai fi nevoită să dai pulpele de pui dezosate prin mașina de tocat.
  • Ardeii umpluți cu carne de pui pot fi gătiți și la cuptor, într-un vas termorezistent și cu timpii ajustați. Ideal ar fi să verifici preparatul o dată la 30 de minute.

Alte rețete delicioase cu carne de pui

Și pentru că iubim combinația de legume și carne de pui, ți-am pregătit și alte câteva rețete delicioase pe care să le încerci:

Prepară și tu o rețetă gustoasă și aromată de ardei umpluți cu carne de pui și te asigurăm că toții ardeii vor dispărea de pe farfurii la o singură masă. Poftă bună!

POFTĂ BUNĂ!

TRANSAVIA
Povestea noastrăIstoria noastrăFamilia TransaviaPasiunea pentru calitateLucrează cu noi
PORTOFOLIU
FragedoPapane