Sarmale cu carne de pui, varianta dietetică a unei rețete tradiționale | Transavia
Cine suntem
Cine suntemPovestea NoastrăExportLanțul de producțiePentru comunitateNoutățiLucrează cu noi

Sarmale cu carne de pui, varianta dietetică a unei rețete tradiționale

Rețetă
Medie
Gata în
120 min.
Porții
4

Sărbători precum Crăciunul și Paștele nu sunt sărbători cu adevărat fără sarmale, așa-i? Dar ce te faci atunci când, din varii motive, nu poți mânca carne de porc? În mod evident, vei putea prepara sarmale cu carne de pui, extrem de gustoase, mult mai ușor de digerat. Ce să mai, o adevărată alternativă dietetică la rețeta tradițională de sarmale cu carne de porc!

Dacă îți dorești să gătești sarmale cu carne de pui, înseamnă că fie ești deja familiarizat cu gustul acestora și abia aștepți să le servești din nou, fie ai curiozitatea celor care își doresc mese mai ușoare și mai puțin încărcate de grăsimi. Dacă ți-am deschis apetitul deja și vrei să-i încânți pe cei dragi cu cea mai gustoasă rețetă de sarmale cu carne, și numai cu ocazia sărbătorilor, te invităm să descoperi în rândurile de mai jos cum poți găti și tu aceste sarmale dietetice.

Ingrediente pentru sarmale cu carne de pui

Ingredientele pe care urmează să le menționăm au fost calculate pentru 4 porții de sarmale cu carne de pui, însă cu siguranță poți dubla cantitatea de ingrediente în cazul în care dorești să prepari sarmale cu varză acră pentru o familie mai numeroasă. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru rețeta de sarmale:

  • 1 bucată de piept de pui dezosat, fără piele Fragedo
  • 1 kg de varză albă murată (1 varză mică sau medie)
  • 50 g de orez
  • ½ ceapă mare
  • 50 g de roșii pasate
  • 35 g de bulion
  • ½ linguriță de boia de ardei dulce
  • ¼ linguriță de cimbru
  • 2 foi de dafin
  • ½ legătură de pătrunjel
  • Ulei
  • Sare
  • Piper

Mod de preparare al sarmalelor în foi de varză murată

Există câteva etape esențiale de preparare a rețetei de sarmale cu carne de pui. Urmează pașii următori cu atenție și cu siguranță vei servi celor dragi un preparat delicios, cu aromele din copilărie.

  1. Pentru început trebuie să pregătești ingredientele. Așadar, scoate cotorul verzei, după care alege trei sferturi din foi și pune-le deoparte. Restul foilor de varză trebuie tocate mărunt. Curăță, spală și toacă mărunt ceapa. Spală și fierbe în apă cu sare cele 50 g de orez, pentru 10 minute. Taie în fâșii bucata de piept de pui, dă fâșiile prin mașina de tocat carne și diluează bulionul de roșii în 3-4 linguri de apă.
  2. În următoarea etapă, trebuie să prepari ingredientele pentru sarmale cu carne de pui. Începe prin a pune ceapa la înăbușit într-o tigaie cu capac, cu puțin ulei și 25-30 ml de apă. După 10 minute, lasă ceapa să se răcească și adaugă în tigaie carnea tocată de pui. Continuă apoi cu orezul scurs de apă și asezonează cu sare și piper.
  3. Amestecă bine compoziția pentru sarmale și înfășoar-o în foi separate de varză murată. Umplutura pentru sarmale pe care o alegi de fiecare dată ar trebui să fie de dimensiunea unei jumătăți de mic. La finalul împăturirii, ai grijă să introduci capetele sarmalelor cu carne în interior.
  4. În acest pas a venit momentul să introduci sarmalele cu carne tocată de pui la cuptor. Pune un strat de varză pe fundul vasului de cuptor. Aranjează apoi sarmalele în așa fel încât să rămână puțin spațiu în mijloc. Acoperă sarmalele cu carne de pui cu varza tocată rămasă. Adaugă apoi foile de dafin, boiaua dulce, cimbrul și puțină sare. Completează vasul de cuptor cu apă, după care acoperă vasul și dă-l la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 30 de minute.
  5. Adaugă roșiile pasate și lasă sarmalele la fiert pentru încă 60 de minute. Când sarmalele sunt gata, decorează-le cu pătrunjel tocat mărunt și lasă totul la răcit. Rețeta ta de sarmale cu carne de pui sunt gata pentru a fi savurate!

Trucuri utile pentru rețeta de sarmale cu pui

Această rețetă de sarmale dietetice are o dificultate medie. Chiar dacă poate părea o provocare, vei descoperi că nu este deloc dificil să gătești un astfel de preparat. Iată câteva trucuri pe care trebuie să le iei în considerare:

  • Folosește ustensile precum mașină de tocat carne, un tocător de lemn, un vas termorezistent și o tigaie cu capac pentru o preparare mai ușoară.
  • Pentru o preparare mai ușoară a rețetei de sarmale cu carne de pui, poți opta pentru carne tocată din piept de pui Fragedo Deli. În acest fel nu va mai fi nevoie să feliezi și să toci pieptul de pui și vei reduce din timpul de preparare al rețetei.
  • Ai în vedere ca apa pe care o adaugi peste sarmale să fie călduță.
  • Pentru un plus de gust al rețetei de sarmale cu pui, poți folosi un amestec de piept de pui și pulpe de pui dezosate Fragedo Expert.

Modalități de servire ale sarmalelor cu varză

Există câteva garnituri numai bune alături de care poți servi o porție apetisantă de sarmale cu carne de pui și dintre acestea putem menționa, așa cum deja bănuiai, tradiționala mămăligă, smântână și ardei iuți. Ce alt mod mai delicios de a servi sarmale există?

Alte rețete similare pe care să le încerci

Dacă iubești carnea de pui și vrei să gătești și alte preparate ideale pentru mesele de sărbătoare, iată ce alte rețetele gustoase poți încerca:

Sperăm că am reușit să-ți facem poftă și că vei prepara și tu cele mai gustoase sarmale cu carne de pui pentru tine și famila ta. Cu o mămăligă aburindă în centrul mesei și cu aceste porții delicioase de sarmale vei reuși să recreezi masa tradițională românească, iar toți cei dragi vor fi încântați!

POFTĂ BUNĂ!

TRANSAVIA
Povestea noastrăIstoria noastrăFamilia TransaviaPasiunea pentru calitateLucrează cu noi