Orez cu pui in sos curry
Rețetă creată de Borsi Ștefania

- orez 400g
 
- fileuri piept de pui dezosat Fragedo
 
- praf de curry
 
- smântână de gătit
 
- o lingură de unt
 
- sare
 
- piper
 
- condimente pentru pui
 
- o lingură pastă de tomate
 
- ulei de măsline
 
- Se pune la fiert orezul in apa cu sare timp de 10-12 minute.
 
- Se scoate orezul, se pune o tigaie pe foc la încins cu puțin ulei de măsline și o lingură de unt, după care se pune orezul timp de 2-3 minute și se amestecă, iar apoi e gata.
 
- Se spală puiul, după care se pun condimentele specifice pentru pui.
 
- Se pune o tigaie la încins cu ulei de măsline, iar apoi se pune puiul timp de 5-7 minute, iar apoi se întoarce pe partea opusă tot timp de 5-7 minute.
 
- Se pune în aceeași tigaie cu puiul o lingură de pastă de tomate și praf de curry și se amestecă cu puiul timp de 2-3 minute.
 
- Se pune smântână de gătit peste puiul prăjit în tigaie și se amestecă timp de 5 minute până sosul devine gros și capătă o culoare de galben/portocaliu (aici depinde mult cât curry puneți și așa ajunge tot mai accentuată culoarea).
 
- Se scoate o farfurie, se pune orezul după care puiul care este deja în sos de curry.
 
Poftă bună! 🎉
POFTĂ BUNĂ!