Stufatul, deliciosul sos de roșii bogat în ceapă și usturoi verde, este vedeta meselor pascale. Dacă preferi să eviți rețeta tradiționala cu miel, încearcă stufatul de pui, alternativa light, dar la fel de delicioasă. Încă un beneficiu important este că timpul de preparare este mai scurt, astfel că te poți ocupa fie de alte preparate principale, fie de deserturi după aceea, câștigând astfel minute prețioase și energie.
Stufatul de pui este una dintre cele mai îndrăgite mâncăruri de primăvară nu numai pentru că este înnobilată de aroma bogată a verdețurilor de sezon, ci și pentru că îi reunește pe cei dragi la aceeași masă.
Citește în continuare ce ingrediente trebuie să adaugi în coșul de cumpărături pentru stufatul de pui și care este metoda de preparare ce îți asigură succesul culinar.
Pentru o masă completă, stufatul de pui poate fi servit alături de mămăliguță, cartofi natur ori piure de cartofi, neapărat însoțite de un pahar de vin alb. Unele gospodine preferă să adauge vin alb chiar în timpul preparării rețetei pentru un gust mai intens, dar și pentru a frăgezi carnea.
În funcție de preferințe, mai poți să adaugi în stufatul de pui și foi de dafin, leurdă (care poate înlocui cu succes usturoiul), spanac, dar și alte verdețuri de primăvară. Pentru mai multă culoare și aromă în farfurie, presară la final pătrunjel ori mărar verde proaspăt tocat.
Stufatul de pui poate fi pregătit atât pe aragaz, cât și la cuptor. Deși rețeta este des întâlnită pe masa de Paște, stufatul poate fi gătit și în restul anului, cât timp ai la îndemână ceapă și usturoi verde.
Stufatul este o mâncare scăzută, gătită cu carne (de obicei miel) și cu fire de ceapă și usturoi verde. Este o mâncare tradițională românească și moldovenească, pregătită în special în perioada sărbătorilor pascale.
Din DEX aflăm că acest cuvânt își are originea în limba neogreaca (stufaton), însă și în italiană există stufato, o rețetă tradițională preparată cu carne de mânz, măgar sau cal. Mai există și alte popoare, precum francezii și austriecii, care au rețete de tocane asemănătoare, însă românii sunt singurii care o prepară cu ocazia sărbătorilor pascale.
Adori combinația culinară dintre carnea de pui și sosul de roșii? Atunci îți propunem să încerci și următoarele rețete de mai jos:
Pregătește această rețetă de stufat de pui și ai garanția că vei avea un deliciu culinar pe masa de Paște sau ori de câte ori ai poftă de această mâncare.