Pulpe de Pui la Grill Marinate în Stil Italienesc | Transavia
Cine suntem
Cine suntemPovestea NoastrăExportLanțul de producțiePentru comunitateNoutățiLucrează cu noi

Pulpe de Pui la Grill Marinate în Stil Italienesc

Rețetă
Simplă
Gata în
25 min.
Porții
4

Amestecă bine dressing-ul cu ierburi aromatice și folosește-l atât ca marinadă pentru pulpele de pui, cât și ca vinegretă alternativă pentru garnitura de legume.

Recomandarea noastră este să pregătești pulpele de pui la grătar pentru un prânz de weekend, însă poți adapta rețeta și pentru air fryer sau tigaie, transformând-o într-o cină ușoară în timpul săptămânii.

Ingrediente pentru Pulpe de Pui la Grill Marinate în Stil Itelianesc

  • 4 pulpe de pui Fragedo
  • 2 ardei grași (1 roșu, 1 galben), tăiați în fâșii subțiri
  • 1 caserolă (150 gr) de roșii cherry, tăiate în jumătăți
  • 1 ceapă roșie, mică, tăiată julien
  • 2 pungi de salată, frunze diverse
  • 30-40 grame de Parmezan, ras

Pentru marinată:

  • Ulei
  • 3 lingurițe de oțet din vin alb
  • 2 lingurițe de oțet din vin roșu
  • ½ linguriță fulgi de ardei iute
  • ½ linguriță oregano
  • 6-8 frunze proaspete de busuioc
  • ½ linguriță cimbru proaspăt
  • 2 căței de usturoi
  • 2 lingurițe muștar
  • 1 linguriță de miere (sau de sirop de agave)
  • Sare, piper

pulpe de pui la grill marinat in stil italienesc

Metoda de pregătire pentru rețeta de Pulpe de Pui la Grill Marinate în Stil Italienesc

  1. Pune într-un blender oțeturile, usturoiul, mierea (sau siropul de agave), busuiocul, cimbrul și câte un vârf de linguriță de sare și de piper. Amestecă până devin onctuoase. Toarnă treptat uleiul și reia amestecarea timp de aproximativ 10 secunde, până se omogenizează. La final, încorporează fulgii de ardei iute și oregano.
  2. Pune deoparte 3-4 linguri din dressing; această cantitate o vei folosi pentru salată.
  3. Toarnă restul vinegrettei peste pulpele de pui și lasă-le la marinat într-un vas acoperit minim 15 minute (la temperatura camerei) sau peste noapte (în frigider).
  4. Într-un vas mare, amestecă ardeii, roșiile și ceapa cu sosul din ierburi aromate.
  5. Așează pulpele de pui pe grătar (cu gaz sau cărbune); au nevoie de aproximativ 8-10 minute pentru a fi bine pătrunse și încă suculente. Întoarce-le o singură dată pe cealaltă parte, la jumătatea timpului. Când sunt gata, lasă-le 5 minute să se „odihnească” înainte de a le porționa.
  6. În acest timp, adaugă frunzele de salată la mixul de legume de mai sus. Presară parmezan ras și, dacă mai consideri necesar, adaugă sare și piper.

Cum gătești pulpele de pui pe grătar fără să se lipească?

Atâta timp cât nu întorci carnea prea repede (pulpele de pui au nevoie de 4-5 minute pe fiecare parte; pieptul de pui de 5-7 minute), nu se va lipi de grill. Pentru siguranță, urmează instrucțiunile noastre pentru ca grătarul să devină non-aderent:

  1. Aprinde grătarul, apoi acoperă-l cu un capac timp de 10-15 minute.
  2. Înmoaie un prosop de hârtie în puțin ulei de gătit și, folosindu-te de clești, unge rapid grătarul deja încălzit. Închide capacul grătarului pentru 20-30 de secunde.
  3. Repetă pasul 2, o dată sau de două ori. Ungerea cu ulei a grătarului pre-încălzit va transforma suprafața acestuia într-una anti-aderentă.

Valori nutriționale (per porție):

Grăsimi: 24.5 gr

Proteine: 39 gr

Carbohidrați: 14 gr

Fibre: 3 gr

Calorii/ porție: 424

Alte rețete cu pui care te pot inspira în bucătărie

Îți prezentăm mai jos și alte rețete cu pui pe care merită să le încerci

Pulpele de pui la grill marinate în stil italienesc sunt ușor de pregătit, cu un gust vibrant și cu un mix inedit de arome.

POFTĂ BUNĂ!

TRANSAVIA
Povestea noastrăIstoria noastrăFamilia TransaviaPasiunea pentru calitateLucrează cu noi
PORTOFOLIU
FragedoPapane