Rulada de pui cu ciuperci, o rețetă versatilă pentru mesele cu cei dragi | Transavia
Cine suntem
Cine suntemPovestea NoastrăExportLanțul de producțiePentru comunitateNoutățiLucrează cu noi

Rulada de pui cu ciuperci, o rețetă versatilă pentru mesele cu cei dragi

Rețetă
Medie
Gata în
60 min.
Porții
5

Rulada de pui cu ciuperci este un preparat culinar versatil fiindcă îl poți servi cu succes la diferite ocazii. Poate fi un aperitiv delicios în cadrul unor evenimente speciale din familie ori când primești vizite ocazionale. Dar în același timp poate fi și un fel principal dacă îl servești alături de o garnitură de cartofi, legume la grătar ori o salată. Deși denumirea preparatului sună complicat pentru o persoană care nu are multă experiență în bucătărie, rețeta poate fi preparată cu ușurință dacă sunt respectați pașii indicați mai jos. Descoperă în continuare cea mai simplă rețetă de ruladă de pui cu ciuperci și secretele care îți asigură succesul în bucătărie.

Ingrediente pentru rulada de pui cu ciuperci

Ingrediente pentru crustă:

  • 150 g de făină;
  • 2-3 ouă;
  • 150 g de pesmet;
  • 100 g de fulgi de porumb;
  • sare;
  • piper.

Metoda de preparare a rețetei de ruladă de pui cu ciuperci

  1. Mai întâi, pregătește umplutura pentru rulada de pui cu ciuperci. Toacă ceapa mărunt și călește-o în ulei încins până se înmoaie ușor, apoi adaugă ciupercile scurse și mărunțite. Călește-le împreună timp de 5 minute, apoi adaugă și ardeiul gras și pătrunjelul. Presară sare și piper peste compoziție și mai las-o pe foc timp de 1-2 minute ori cât este necesar.

  2. Pregătește recipientele de care vei avea nevoie pentru obținerea crustei ruladei de pui cu ciuperci. Așadar, pune 4 boluri pe masă pentru ouăle bătute, făină, pesmet și fulgii de mălai mărunțiți.

  3. Bucățile de piept de pui se feliază și se bat cu ciocanul de șnițele pentru a le frăgezi, după care se condimentează cu sare și piper. Cașcavalul se rade pe răzătoarea cu găuri mari.

  4. Așază bucățile de piept de pui pe un tocător, apoi pune pe o margine compoziția de ciuperci, ardei și condimente. Pe deasupra presară cașcaval ras. Rulează cu atenție carnea și prinde capetele cu scobitori pentru mai multă siguranță.

  5. După ce ai rulat pieptul de pui, dă fiecare bucată prin ouăle bătute, apoi prin făina, iar prin ouă, prin pesmet, încă o dată prin amestecul de ouă, iar la final prin fulgii de porumb mărunțiți.

  6. Așază ruladele de pui cu ciuperci în tavă și introdu-le în cuptorul preîncălzit timp de 30 – 35 de minute. Pot fi lăsate și mai mult timp dacă nu sunt gătite suficient.

  7. Scoate rulada de pui cu ciuperci din cuptor după ce s-a rumenit frumos și a căpătat o crustă crocantă. Las-o să se răcească puțin, după care scoate-o pe un platou și taie-o în felii egale.

Modalități de servire a ruladei de pui cu ciuperci

Rulada de pui cu ciuperci poate fi servită ca atare pe post de antreu așezată pe un platou, alături de alte aperitive festive. Dar în același timp poate fi și un preparat principal pe masă dacă mai pregătești o garnitură. O poți servi cu garnituri pe bază de cartofi precum piure, cartofi natur, mazăre, legume la grătar ori diferite salate de sezon.

Pentru acest preparat culinar mai poți pregăti diferite sosuri precum sos de roșii dulce-acrișor ori sos de roșii picant, sos de muștar și miere, sos grecesc tzatziki, sos cu usturoi și iaurt, dar și alte sosuri care acompaniază cu succes carnea de pui.

Rulada de pui cu ciuperci poate fi servită atât caldă, cât și rece fiindcă este la fel de gustoasă în ambele variante.

Trucuri pentru a îmbunătăți gustul ruladei de pui cu ciuperci

Dacă ai mai mult timp la dispoziție și îți dorești să îmbunătățești gustul ruladei de pui cu ciuperci, aplică următoarele trucuri culinare.

  • crusta crocantă pe bază de făină și ouă poate fi înlocuită cu felii de bacon rulate peste bucățile de carne;

  • în loc de fulgi de porumb, poți aplica la final peste rulouri un mix de verdețuri alcătuit din cimbru uscat, oregano uscat și rozmarin uscat. Poți să combini orice verdețuri aromate îți dorești și ai la îndemână.

Alte rețete cu piept de pui pe care să le încerci

Pieptul de pui se prepară ușor și este versatil, așa că te invităm să mai încerci și alte rețete care îl au drept vedetă:

POFTĂ BUNĂ!

TRANSAVIA
Povestea noastrăIstoria noastrăFamilia TransaviaPasiunea pentru calitateLucrează cu noi
PORTOFOLIU
FragedoPapane