Aripioare la cuptor cu miere, muștar și mirodenii | Transavia
Cine suntem
Cine suntemPovestea NoastrăExportLanțul de producțiePentru comunitateNoutățiLucrează cu noi

Aripioare la cuptor cu miere, muștar și mirodenii

Rețetă
Medie
Gata în
60 min.
Porții
6

Aripioarele de pui la cuptor sunt un preparat perfect pentru atunci când ai invitați la cină, dar și destul de ușor de făcut pentru un prânz delicios la mijlocul săptămânii. Această rețetă plină de savoare de aripioare la cuptor este o alternativă mai sănătoasă față de varianta prăjită.

În plus, este mult mai ușor să gătești carnea la cuptor în loc să o prăjești. Iar, dacă marinezi aripioarele într-o glazură cu miere, muștar și mirodenii, îți garantăm că vor fi atât de delicioase încât te vei linge pe degete.

Și pentru că ne dorim să-ți cucerești întreaga familie cu cele mai bune aripioare la cuptor, te vom inspira cu o rețetă delicioasă, foarte ușor de preparat. Așadar, ești gata să te înfrupți din cele mai apetisante aripioare de pui?

INGREDIENTE NECESARE PENTRU ARIPIOARE LA CUPTOR CU MIERE, MUȘTAR ȘI MIRODENII

Iată ce ingrediente trebuie să bifezi pentru rețeta de aripioare de pui la cuptor cu miere, muștar și mirodenii:

  • 10-12 aripioare de pui cu piele, fără vârf Fragedo;
  • 100 g unt
  • 3 linguri miere
  • 2 linguri muștar
  • 3 căței de usturoi sau 1/2 linguriță pudră de usturoi;
  • 1 linguriță de semințe de coriandru;
  • 1 linguriță oregano
  • 1/2 linguriță boia de ardei dulce
  • sare
  • piper

METODA DE PREPARARE PENTRU ARIPIOARE LA CUPTOR CU MIERE, MUȘTAR ȘI MIRODENII

Dacă ai deja toate ingredientele pe masa de lucru, te poți apuca de rețeta de aripioare la cuptor cu miere și muștar. Aripioarele de pui de la Fragedo au deja vârful tăiat, astfel că nu mai trebuie să faci această procedură.

Spală bine aripioarele de pui, șterge-le cu hârtie de bucătărie și pune-le într-un vas încăpător. Încălzește untul până se topește și combină-l cu mierea, muștarul și mirodeniile, iar la final adaugă sare și piper după cum preferi.

Toarnă marinada deasupra și amestecă bine carnea astfel încât toate să fie bine impregnate cu amestecul aromat. Dacă ai posibilitatea să lași carnea la marinat în frigider peste noapte este ideal pentru ca toate aromele să intre în profunzime.

În cazul în care vrei să le pregătești imediat, așază aripioarele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și unge-le cu marinada rămasă, apoi dă-le la cuptor pentru 50-55 de minute la 180-200 de grade Celsius (în funcție de cuptor) sau până când observi că s-au rumenit bine și le poți pătrunde ușor cu furculița.

TRUCURI PENTRU A OBȚINE CELE MAI BUNE ARIPIOARE LA CUPTOR

  • Pune aripioarele în cuptor, gătește-le aproximativ 30 de minute, după care întoarce-le și gătește-le încă 25 de minute, până au o culoare frumoasă și o piele crocantă.
  • Dacă nu vei lăsa aripioarele la marinat un timp mai mare, poți grăbi puțin procesul de aromare a cărnii, folosind o marinadă caldă. Într-o tigaie mică, combină untul, mierea, muștarul și mirodeniile. Fierbe timp de 2 până la 3 minute, astfel încât toate aromele să se unească. Unge aripioarele de pui cu sosul cald și pune-le la cuptor. Poți păstra o parte din sos pentru a le unge cu câteva minute înainte de a le scoate din cuptor pentru a crea o crustă delicioasă.
  • Dacă vei folosi aripioarele reci, care au stat mult timp în frigider, timpul de gătire recomandat în rețetă se va mări.
  • Aripioarele de pui se servesc adesea cu cartofi, dar la fel de bine poți folosi orice legumă îți place.

ALTE REȚETE CU PUI PE CARE MERITĂ SĂ LE ÎNCERCI

Experimentează aromele condimentelor preferate și bucură-te de prospețimea puiului Fragedo, chiar la tine în bucătărie cu aceste rețete:

POFTĂ BUNĂ!

TRANSAVIA
Povestea noastrăIstoria noastrăFamilia TransaviaPasiunea pentru calitateLucrează cu noi
PORTOFOLIU
FragedoPapane