Rețetă de chifteluțe de puI | Transavia
Cine suntem
Cine suntemPovestea NoastrăExportLanțul de producțiePentru comunitateNoutățiLucrează cu noi

Chifteluțe de pui

Rețetă
simplă
Gata în
15 min.
Porții
4

Ești în căutarea aperitivului ideal pentru platourile meselor de sărbători? Trebuie să-ți spunem că avem pentru tine rețeta ideală: chifteluțe de pui! Mult mai sănătoase decât cele din carne de porc, chifteluțele din carne de pui sunt extrem de gustoase și sățioase, fiind deopotrivă pe placul adulților, cât și al celor mici.

Mai mult decât atât, chifteluțele de pui sunt gata în 2 timpi și 3 mișcări, dacă urmezi câțiva pași simpli de preparare. Descoperă în rândurile următoare care sunt ingredientele de care ai nevoie și hai să preparăm împreună cea mai simplă și gustoasă rețetă de chifteluțe de pui pentru copii și pentru cei mari!

Ingrediente pentru chifteluțe de pui

Din ingredientele prezentate mai jos vei obține aproximativ 20-25 de chifteluțe de pui, ideale pentru un platou festiv. Iată de ce ai nevoie pentru acest aperitiv delicios:

  • 650 g de pulpe de pui dezosate Fragedo
  • 1 ou
  • 1 ceapă tocată
  • 3 căței de usturoi
  • O mână de verdeață (mărar și pătrunjel)
  • Sare și piper, după gust
  • 2 felii de pâine înmuiate și stoarse
  • Făină sau pesmet pentru tăvălit chiftelele
  • Ulei pentru prăjit

Mod de preparare al rețetei de chifteluțe de pui

Ai la îndemână toate ingredientele necesare? Noi am ales să gătim chifteluțele de pui în ulei încins, însă poți la fel de bine să le prepari și la cuptor. Iată în rândurile următoare pașii simpli de preparare a acestui aperitiv festiv!

  1. Pentru început, pregătim carnea pentru chiftelele de pui. Astfel, dăm carnea de pui prin mașina de tocat. Curățăm coaja de la 2 felii de pâine, le înmuiem în apă rece și le strângem ușor în palme.
  2. Curățăm și zdrobim usturoiul, apoi pregătim verdețurile tocate.
  3. Punem în castronul cu carne tocată oul întreg, ceapa și usturoiul mărunțite, alături de miezul de pâine înmuiat și stors. Asezonăm totul cu sare și piper negru proaspăt măcinat. Frământăm apoi totul cu mâna, după care dăm compoziția pentru chifteluțe de pui la rece, pentru 10 minute.
  4. Porționăm chiftelele cu ajutorul unei linguri. Modelăm apoi chifteluțele de pui în palmele ușor umezite. Tăvălim apoi chiftelele prin făină sau pesmet. Nouă ne plac mai mult cele date prin pesmet, pentru că au o crustă aurie plăcută și nici nu se îmbibă cu prea mult ulei în timpul prăjirii.
  5. Încingem uleiul într-o tigaie adâncă, apoi dăm focul le mediu și prăjim chiftelele pe toate părțile, până ce s-au rumenit frumos pe deasupra.
  6. Scoatem chiftelele pe șervete de hârtie care să absoarbă grăsimea în exces.
  7. Servim chifteluțele de pui cu cartofi la cuptor, cu legume la cuptor sau ca atare, pe platouri de aperitive festive.

Trucuri pentru o preparare mai ușoară

Pentru o preparare mai ușoară a acestei rețete, Transavia recomandă chiftelele de pui Fragedo, alături de un amestec de semințe de susan negru, alb și semințe de in, brânză telemea și roșii cherry. Astfel, tot ce e de făcut este să dați chifteluțele prin amestecul de semințe, apoi prăjiți-le în ulei încins, aproximativ 5 minute sau până când capătă o crustă crocantă. Scoateți-le pe un șervețel pentru a elimina surplusul de ulei.

Apoi aranjați chifteluțele de pui cu susan pe o farfurie, cu cubulețe de brânză telemea și roșii cherry. Serviți calde sau reci, în funcție de preferințe. Cu produsele Transavia totul este mai simplu de preparat, așa-i?

Informații nutriționale

100 g de chifteluțe de pui Fragedo prezintă următoarele valori nutriționale:

  • 193 kcal
  • 10,9 g de grăsimi, dintre care 3,1 g de acizi grași saturați
  • 8,2 g de glucide, dintre care 2,5 g de zaharuri
  • 0,5 g de fibre
  • 15,6 g de proteine
  • 1,3 g de sare

Alte rețete similare pe care să le încerci

Dacă rețeta de chifteluțe de pui se numără printre preferatele tale, atunci cu siguranță trebuie să încerci și chifteluțele de pui la cuptor, perfecte pentru copii. Acestea se prepară la fel de simplu: odată avem compoziția pentru chifteluțe, ungem palmele cu ulei de data aceasta și le modelăm sub forma unor biluțe. Stropim cu puțin ulei o tavă de copt și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius pentru 25-35 de minute. Dacă deja s-au rumenit ușor, sunt numai bune de servit! Desigur, poți prepara și chiftele din piept de pui la cuptor, folosind piept de pui dezosat Fragedo în locul pulpelor dezosate.

Opțiuni delicioase sunt și chiftelele de pui cu sos sau chifteluțele de pui marinate. Și dacă tot vine vorba de aperitive, poți umple platourile de sărbători și cu mini fileuri din piept de pui cu roșii cherry, moriști de pui sau mini cupe de pizza cu pui.

Nu-i așa că ți-am făcut poftă de chifteluțe? Fie că optezi pentru varianta clasică de chifteluțe de pui, fie că alegi chifteluțele Fragedo, vei obține cu siguranță un aperitiv delicios și apetisant, demn de mesele de sărbătoare. Asta dacă nu cumva vor dispărea din bucătărie înainte de a ajunge pe masa festivă!

POFTĂ BUNĂ!

TRANSAVIA
Povestea noastrăIstoria noastrăFamilia TransaviaPasiunea pentru calitateLucrează cu noi